Binecuvântare și rugăciune spre tămăduire, la Capela "Sfântul Pantelimon"

28 Iulie 2017

Sărbătoarea hramului Capelei „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal Onești a unit în rugăciune, în data de 27 iulie 2017, un sobor de preoți oneșteni și numeroși credincioși.

Cu părinteasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o părticică din moaștele sfântului tămăduitor au fost așezate spre închinare încă de la Slujba Vecerniei, în data de 26 iulie, fiind aduse de la Parohia "Buna Vestire" Răducanu, cu bunăvoința Părintelui Vasile Panțîru. Înaintea sfântului s-a săvârșit Sfânta Liturghie sub protia Părintelui Protopop Ioan, răspunsurile la strană fiind date de corul "Stavros" dirijat de psaltul Ionuț Bănișor. În cadrul liturghiei s-a făcut slujbă de pomenire pentru toți cei adormiți în acest spital și pentru eroii neamului, cu precădere pomeniți anul acesta în contextul centenarului sărbătorit pe văile locului.
Cuvântul de învățătură a fost susținut de Părintele Profesor Andrei Silviu Neicu ce a pus la inimile credincioșilor pilda de sfântă viețuite a Sfântului Pantelimon încadrată în istoria Imperiului Roman.
La final, părintele protopop a împărtășit Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos tuturor celor ce au primit dezlegare, de asemenea multor copii prezenți, după ce le-a vorbit despre importanța apropierii de Sfântul Potir.
Sărbătoarea s-a încheiat cu binecuvântarea darurilor pregătite pentru bolnavi și cuvântul de mângâiere al părintelui protopop care a evocat câteva minuni din viața sfântului Pantelimon, apoi a felicitat și a mulțumit părintelui Petrică Cuibar pentru frumoasa organizare a evenimentului.
(Pr. Alexandru Pânzaru)