Binecuvântare la Capela "Sf. Ap. Andrei" din Arena Mall Bacău

29 Noiembrie 2016

În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, capela  cu hramul “Sf. Ap. Andrei” din Centrul comercial Arena MALL din municipiul Bacău, va  îmbrăca veşmânt de sărbătoare.

Cu acest prilej Sfânta Liturghie va fi săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, iar la finalul acesteia va avea loc o slujbă de bincuvântare a Capelei, după ce aici au avut loc lucrări de reînnoire, înfrumsețare și dotare cu noi obiecte liturgice specifice cultului ortodox.

În fruntea soborului, ca delegat al IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim va fi Pr. Arhim. Andrei Ioniţă, Mare Ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale „Sf Cuv. Parascheva” din Roman. La eveniment va fi prezent și Pr. Costică Busuioc, Protopop al Bacăului.

Capela a fost deschisă prin bunăvoinţa domnului director Ovidiu Budeanu și a mamei sale, doamna Maria Budeanu, în anul 2008, fiind sfințită de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Locașul de rugăciune răspunde nevoilor spirituale ale tuturor credincioşilor ce îşi îndreptă paşii spre ea, dar și spre acest complex comercial. Tot aici există şi un magazin de obiecte bisericeşti, care vin în ajutorul credincioşilor pentru îndeplinirea trebuinţelor duhovniceşti.

(Pr. Daniel Marari)