Binecuvântare arhierească la începutul anului școlar, la Roman

22 Septembrie 2021

În după amiaza zilei de 21 septembrie 2021, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și elevii Școlii Primare Mușatinii s-au bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, care a rostit rugăciuni de luminare a minții pentru tinerii învățăcei și a binecuvântat noul sediu școlar. Ierarhul a fost însoțit de părintele arhimandrit Pimen Costea, președintele Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman și de un sobor de preoți consilieri și diaconi.

  Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a adresat și un cuvânt de învățătură:

Sperăm ca anul acesta să fie un an binecuvântat, plin cu roade sufletești, materiale și didactice.Sperăm ca la anul să fie tot așa de bine, dar Dumnezeu este cu noi atâta vrem cât ținem fața întoarsă spre El. Deci, față către față, om către om, întrajutorare, cooperare și El va face restul. Să vă dăruiască Dumnezeu tuturor inspirație și tot ceea ce este de folos și spre binele personal și obștesc!

De asemenea, părintele arhimandrit Pimen Costea, președintele fundației romașcane, a rostit un cuvânt prin care a mulțumit părinților care au optat pentru înscrierea copiilor lor în cadrul acestei școli. 

Părintele Arhiepiscop Ioachim a oferit la final dulciuri tuturor copilașilor. După acest moment, monahia Dionisia Șchiopu, director educațional, a ținut un cuvânt de bun venit noilor elevi.

Întâlnirea s-a încheiat printr-un un moment de animație, fiind aduse personaje de vis în mijlocul copiilor, dans și multă voie bună.

(Pr. Daniel Ionel Marari)