Binecuvântare arhierească la Biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din Bacău

27 Ianuarie 2014

Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 26 ianuarie, la Biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău.  

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor băcăuani, oficiind Dumnezeiasca Liturghie la biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”. La sosire, ierarhul a fost întâmpinat de soborul de preoți slujitori, alături de credincioși, prezenți în număr mare, pentru a participa la slujba arhierească. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile primite și a adresat cuvânt de învățătură, tâlcuind textul evanghelic al acestei duminici.

"Fiecare dintre noi este asemenea lui Zaheu vameșul, înrobit de păcat, căutând să-l cunoască pe Hristos Mântuitorul. Zaheu L-a întâlnit și mărturisindu-și păcatele și-a cerut iertare. În Biserică, fiecare este asemenea lui, căutându-L pe Hristos! Prin faptele noastre bune avem posibilitatea să urcăm din treaptă, în treaptă, epectatic, spre profunzimile lui Dumnezeu", a menționat ierarhul în cuvântul său. La final, preotul paroh Vasile Sârcu a mulțumit ierarhului pentru dragostea arătată față de credincioșii băcăuani, pentru binecuvântarea pe care a dat-o la început de an în biserica "Sfinților Trei Ierarhi”, lăcaș de cult târnosit de Preasfinția Sa în urmă cu opt ani.