ATOR Onești a sărbătorit 6 ani de la înființare

Tinerii ce formează familia Asociației Tinerilor Ortodocși Români de la Onești au sărbătorit sâmbătă, 23 septembrie 2023, 6 ani de când Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a binecuvântat înființarea unei astfel de organizații de tineret în Protoieria Onești. Aceștia s-au întâlnit în proximitatea bisericii cu hramurile „Soborul Maicii Domnului” și „Sfântul Emilian de la Durostorum” din Scutaru, Mănăstirea Cașin, biserică ce se află în construcție.

Sărbătoarea oamenilor mici care fac lucruri mărețe a fost organizată de doamna preoteasă Mihaela Chircu, mama tinerilor atoreni, împreună cu părintele Valentin Chircu. În poienița străjuită de Sfânta Cruce a eroilor jertfiți pe Valea Cașinului s-au depănat amintiri și s-au conturat noi proiecte în care vor fi implicați tinerii inimoși.

ATOR este și va fi întotdeauna un act sfânt, tineresc, despre prietenie, înțelegere, respect, dar întâi de toate, despre iubirea jertfelnică a lui Hristos Dumnezeu! Tinerii ce fac parte din această familie sunt „apostoli” în liceele și școlile oneștene și în cele din împrejurimi ai bunei cuviințe și ai unui trai frumos.

„Familia  ATOR-enilor e mai unită și mai frumoasă la 6 ani! Hristos în mijlocul nostru! Este și Va fi!”, a consemnat părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu.