Ateliere de creație în cadrul Concursului Național Catehetic la Parohia Holt

13 Februarie 2021

În perioada premergătoare sosirii primăverii, copiii Centrului de zi Sf Arhanghel Rafail” Holt, alături de grupul de cateheză al parohiei, coordonați de părintele paroh Iulian Adam şi de doamnele profesoare Mirela Benedic, Magda Adam şi Mocanu Alina, se pregătesc intens pentru a întȃmpina cum se cuvine Ziua Mărțişorului și Ziua Mamei.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt, în parteneriat cu Scoala Generală Holt, s-au implicat intens în desfăşurarea unor activități culturale, sociale, filantropice şi artistice în cadrul Concursului Național Catehetic 2021 ,,Biserica-familia romȃnilor de pretutindeni”.

Parohia s-a înfrățit, în cadrul Concursului, cu Parohia „Naşterea Maicii Domnului” de la Roma, Italia (coordonatori, preot Ioan Ivan şi doamna preoteasă Ionela Ivan) şi cu Parohia „Sfinții Neofit şi Meletie” Valeggio sul Mincio, Italia (coordonatori, preot Ionuț Dascălu şi doamna preoteasă Anca Dascălu). Activitățile desfăşurate pȃnă acum în cadrul concursului au fost înregistrate video, iar copiii romȃni din țară şi din străinătate se vor bucura de acest schimb de imagini şi de trăiri autentic romȃneşti.

În data de 29 ianuarie s-au realizat felicitările pentru Ziua Mamei, iar în data de 12 februarie s-au deschis atelierele de creație a mărțişoarelor. Banii colectați din vȃnzarea acestor mărțişoare şi felicitări se vor folosi în scopuri social-filantropice, pentru ajutorarea copiilor aflați în dificultate. Materialele pentru confecționarea mărțişoarelor au fost donate Centrului de zi de la Holt de Asociația Totul pentru un surȃs” prin doamna Tania Diaconu, iar voluntarii parohiei au contribuit la buna desfăşurare a evenimentelor.

Avem o bună colaborare cu şcoala din localitate, cu cadrele didactice şi cu parohiile menționate din diaspora ortodoxă din Italia. Prin implicarea partenerilor sperăm să organizăm o conferință online în cadrul căreia Maica Siluana Vlad de la Iaşi să răspundă așteptărilor tinerilor noştri și diferitelor probleme cotidiene legate de familie, credință şi trăire ortodoxă. De asemenea, ne propunem pentru luna martie, tot în tematica concursului patriahal, şi cȃteva activități literare şi artistice pentru a evidenția tradițiile, portul şi obiceiurile populare romȃneşti. Dorim prin aceasta, a aduce aminte celor plecați din țară, că îi iubim, îi aşteptăm cu drag acasă, şi că simțim şi trăim cu toții romȃneşte, chiar dacă fizic suntem departe unii de alții ”, a declarat părintele paroh de la Holt.

La final, după rugăciune şi cateheza săptămȃnală susținută, toți copiii au primit pizza, sucuri, dulciuri şi s-au bucurat de multe alte surprize.

(Pr. I. A.)