Aspazia Oțel Petrescu a trecut la cele veșnice

 Aspazia Oțel Petrescu, în vârstă de 94 de ani, fiică a Eparhiei Romnului și Bacăului, mărturisitoare a ororilor suferite timp de 14 ani în temnița comunistă, a trecut la cele veșnice în dimineața zilei de 23 ianuarie 2018.

Am aflat cu durere despre încetarea din viața aceasta a doamnei Aspazia Oțel  Petrescu, fiică a Eparhiei Romanului și Bacăului, care timp de 14 ani a suferit în carcera comunistă pentru vina de a crede în Dumnezeu și a-și exprima liber ideile și trăirile. Cuvântările pline de însuflețire despre perioada carcerală a vieții sale, susținute cu prilejul Simpozioanelor și al altor manifestări culturale, precum și cărțile scrise, au adus lumină și speranță în familiile celor ce au pierdut ființe dragi în perioada de tristă amintire pentru istoria acestui neam și au fost de un real folos tinerilor care au putut afla astfel mărturii cutremurătoare trăite de un intelectual care a suferit încă din timpul școlii. Alături de miile de mărturisitori din timpul comunismului a dus crucea acestei națiuni fiind un simbol al rezistenței prin credință. La vârsta de 94 de ani, după ce și-a încheiat misiunea de mărturisitor al Adevărului, asemenea Sfinților Apostoli, împăcată cu sine și cu lumea, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pentru a-i încununa suferința și a-i răsplăti pătimirea.

În aceste momente de durere pentru familia romașcană și pentru cei ce ce i-au apreciat viața și cuvântul, rugăm pe Milostivul Dumnezeu să o primească în odihna cea veșnică împreună cu sfinții și martirii acestui neam!

Veșnică să-i fie pomenirea, din neam în neam!