Asociația Tinerilor Ortodocși Români, filiala Onești, s-a îmbogățit cu noi membri

Vineri, 27 octombrie, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români de la Onești s-au întâlnit la sediul Protoieriei. Aceștia i-au avut în mijlocul lor pe noii voluntari, cărora le-a fost prezentată familia ATOR și activitățile pe care aceasta le întreprinde.

În primele săptămâni ale lunii octombrie, tinerii atoreni, coordonați de părintele Valentin Chircu și de doamna preoteasă Mihaela Chircu, au mers în școlile și liceele oneștene pentru a face cunoscută elevilor organizația de tinerit din Onești și pentru a împărtăși din experiențele minunate pe care le-au trăit în cadrul acesteia.

Urmare a diseminării informațiilor despre lucrurile frumoase la care adolescenții pot fi părtăși, întâlnirea de vineri seara a avut un real succes. Tinerii, care au fost tratați cu struguri, gogoși și suc, au făcut cunoștință, prin jocuri de socializare, au cântat, au schimbat impresii și au vizitat clădirea Protoieriei Onești - „casa atorenilor”, precum și Capela „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul”, din cadrul acesteia, în prezența părintelui Bogdan – Costel Mocanu și a părintelui Florin Robert Blănaru.

În a doua parte a întâlnirii au fost prezentate de către domnișoara Miruna Bratovianu, președintele asociației, proiectele ce se doresc a fi realizate:

„Ne propunem să realizăm activități cât mai diverse: cor, handmade, diferite ateliere, activități de ecologizare, team-building, activități care să ne unească și să ne aducă în prim-plan deoarece scopul nostru, ca voluntari ai Ator Onești, este ca din această lume mică și uitată să facem una mare și frumoasă. De asemenea, vom implementa un proiect nou care constă în pregătirea gratuită a elevilor de clasa a XII-a, pentru materiile de bac. Așteptăm în continuare cu brațele deschise pe toți cei care vor să cunoască lumea voluntariatului și a familiei noastre!”.     

Asociația Tinerilor Ortodocși Români, înființată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, este expresia unui act sfânt, tineresc, despre prietenie, înțelegere, respect dar, întâi de toate, despre iubirea jertfelnică a lui Hristos Dumnezeu! Tinerii ce fac parte din această familie sunt „apostoli” în liceele și școlile oneștene și în cele din împrejurimi ai bunei cuviințe și ai unui trai frumos.

(Pr. F.R.B.)