Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” organizează Simpozionul Național „Istoria socială gerontologică în Anul Centenar”, Ediția a VI-a

11 Octombrie 2018

Pe data de 13-14 octombrie 2018, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” alături de partenerii sociali și educaționali fideli persoanei vârstnice, cu sprijinul financiar și logistic al Companiei Bella România și al Consiliului Județean Bacău, organizează în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, a VI-a Ediție a Simpozionului Național cu tema „Istoria socială gerontologică în Anul Centenar”.

În acest an, evenimentul organizat în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, va avea structura unui workshop, dedicat în special principalilor agenți ai bunelor schimbări, asistenții sociali, sprijiniți de cadre didactice universitare din țară și străinătate. Evenimentul se va desfășura în colaborare cu CNASR, filiala Bacău, care se va ocupa de creditarea evenimentului astfel că, asistenții sociali, vor primi credite profesionale pentru participare. Invitații se vor implica pe ateliere de lucru în dezvoltarea unor instrumente de lucru și a unei metodologii de furnizare a asistenței sociale gerontologice integrate în zonele istorice ale României Mari și în regiunile din care provin invitații.
Evenimentul va ieși din sfera limbajului tehnic prin pregătirea unui foc de tabără pentru participanți și servirea acestora cu produse de patiserie autentice, gătite și dichisite de către vârstnicii și copii îngrijiți în instituția noastră, după rețete vechi de un veac.
Workshopul va avea loc în perioada 13-14 octombrie 2018 în sala Paraclis bisericesc din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” și în alte spații din cadrul Complexului social de la Hârja. Vor fi invitate pentru a participa la Workshop în jur de 50 de persoane, asistenți sociali din zonele istorice ale României Mari (Țara Românească, Moldova, Bucovina, Basarabia și Transilvania), dar și reprezentanţi ai universităților, autorităţilor și instituțiilor de interes.
(Pr. Ilarion Mâță)