Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” la final de de proiect cu Primăria comunei Oituz

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, în parteneriat și cu co-finanțarea Consiliului Local Oituz, în perioada septembrie – octombrie 2021 a derulat proiectul social „Terapie prin mișcare”.

Proiectul, ce a avut un cost total de 24.324 RON, din care finanțarea oferită de Consiliul Local Oituz a fost în valoare de 20.000 RON, a urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor în risc de sărăcie și a copiilor și tinerilor cu dizabilități prin participarea acestora la terapia prin mișcare.

Principalii beneficiari ai proiectului sunt reprezentați de 10 copii/tineri cu dizabilități - respectiv tulburări din spectrul autist, sindrom Down și alte tipuri de handicap, care au parte de terapie specializată și care se poate îmbina armonios cu terapia prin mișcare, și 50 de tineri/copii în situații de dificultate - din comunitățile marginalizate care sunt implicați în activități socio-educative și distractive într-un mediu sigur și dirijat.

Pentru creșterea calității serviciilor oferite acestor copii, în baza proiectului s-au făcut achiziții necesare terapiei prin mișcare și anume: stâlpi mobili tenis și volei + fileu, console baschet monostâlp, porți de fotbal și aparat pentru marcaje sportive. De asemenea, pentru vizibilitatea proiectului în comunitate s-au realizat și amplasat în comunitate afișe privind descrierea prezentului proiect. În mass-media și on-line s-au publicat știri despre proiect și buna colaborare care poate exista între ONG-uri și unitățile administrativ teritoriale.

„Salutăm echipa de lucru din cadrul departamentului de proiecte al Consiliului Local Oituz aflată în coordonarea domnului primar Claudiu Petrișor și mulțumim pentru buna colaborare și profesionalismul de care ne-au asigurat pe toată perioada derulării proiectului. Ne dorim ca acest parteneriat, care a fost încheiat, să nu se oprească aici, să depunem împreună eforturi pentru binele celor aflați în dificultate, reușind astfel să demonstrăm că o colaborare public-privat poate aduce rezultate minunate și schimbări semnificative în creșterea calității vieții persoanelor vizate prin proiecte”, a precizat părintele Ilarion Mâță.

(Georgiana Iojă - Asistent Social în cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”)