Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” își colindă partenerii sociali din domeniul public

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a colindat autoritățile locale și județene: Primăria Oituz, Prefectura Bacău, Consiliul Județean Bacău și Agenția pentru Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS) Bacău.

Din dorința de a vesti Nașterea Mântuitorului Hristos și a arăta recunoștință partenerilor sociali ai asociație de la Hârja, copiii Centrului de zi ”Sf. Dionisie Exiguul” au oferit în dar colindele tradiționale și anumite obiecte simbolice realizate de ei înșiși, persoanelor implicate în parteneriatul social local și județean.

Încă de dimineață, colindătorii au poposit la Primăria din Oituz, acolo unde, înconjurați de primarul comunei și angații acestei instituții, au adus bucurie în suflet și mult optimism.

La Bacău, tinerii asociației au colindat funcționarii publici de la Prefectură și Consiliul Județean. Gazdă colindătorilor a fost domnul Sorin Ailenei, Subprefect al Județului Bacău. Domnia sa a oferit o adevărată lecție de istorie copiilor și însoțitorilor de grup, oferind posibilitatea explicării procesului instituțional public, vizitarea unor cabinete ale funcționarilor și accesul în anumite spații ce amintesc de istoria urbei băcăuane.

În cele din urmă, ceata de colindători a fost călduros primită de Agenția pentru Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS) Bacău, instituție parteneră în foarte multe proiecte. Angajații au oferit daruri copiilor și tradiționalele urări de bine, pace și binecuvântare de la Mântuitorul Iisus Hristos.

(Pr. Ilarion Mâță)