ASCOR Bacău a câștigat „Proiectul anului 2023 în domeniul de tineret” la Gala Voluntarului Băcăuan

Marți, 5 decembrie, la Teatrul de vară „Radu Beligan” din Bacău, a avut loc a XV-a ediție a Galei Voluntarului Băcăuan, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului. Organizațiile neguvernamentale din tot județul Bacău au participat la eveniment, concurând cu proiectele pe care le-au realizat în anul 2023.

Gala Voluntarului Băcăuan este un eveniment de tradiție în rândul organizațiilor neguvernamentale din județul Bacău, ajuns anul acesta la a XV-a ediție. Scopul întâlnirii este acela de a premia cele mai reprezentative proiecte, în funcție de specificul lor, dar și de a lega prietenii în favoarea unei bune colaborării pentru binele comunității.

ASCOR Bacău a obținut titlul pentru „Proiectul de voluntariat al anului 2023 în domeniul de tineret”, proiectul câștigător fiind „Caravana ASCOR- Pot fi liber în afara Libertății?, ediția a III-a”. Premiul a fost ridicat de Olga-Maria Pavel, voluntar ASCOR, care a subliniat în cuvântul adresat celor prezenți munca și devotamentul cu care voluntarii au lucrat în activitățile lor, împărtășind momentele de bucurie pe care le-a trăit alături de copiii din mediul rural. La finalul evenimentului, s-a desfășurat concursul „Liceenii au talent”, moment în care au fost puse în scenă diferite acte artistice. 

Gala Voluntarului Băcăuan a fost organizată ca parte a proiectului „Click <Like>ONG ”, derulat de Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, în parteneriat cu Fundația Comunitară Bacău și Fabricat în Bacău, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund- România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE.

(Vlad Țuțurlan)