Arhiepiscopul Ioachim va sluji Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Prislop

27 Noiembrie 2016

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim va sluji Sfânta Liturghie în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie 2016, la Mănăstirea Prislop, cu prilejul comemorării a 27 de ani de la "nașterea în veșnicie" a părintelui Arsenie Boca. Arhipăstorul Romanului și Bacăului va fi însoțit de un grup de peste 60 de preoți și numeroși credincioși din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei.

 

Cu binecuvântarea Ierarhului, primele autocare coordonate de Meteora Tour, au plecat în după amiaza aceasta către Prislop, cei peste 60 de preoți și pelerinii romașcani și băcăuani urmând să participe mâine dimineață la Sfânta Liturghie prezidată de Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Cu acest prilej se va oficia și slujba de pomenire pentru părintele Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop, în data de 28 noiembrie, cu prilejul împlinirii a 27 de ani de la trecerea marelui duhovnic în viața veșnică. Părintele Arsenie a încetat din viață la Sinaia, în data de 28 noiembrie 1989, și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, locul unde își exprimase dorința să îi fie depus trupul neînsuflețit.

Autoritățile hunedorene au instituit o serie de măsuri ce vor fi aplicate cu ocazia manifestărilor religioase ce vor avea loc la Mănăstirea Prislop. Se așteaptă un aflux mare de pelerini, iar din experiențele anilor precedenți se cunoaște faptul că este nevoie de o atenție sporită pentru a se asigura condițiile propice celor care doresc să participe la activitățile religioase. Astfel, Prefectura și Consiliul Județean Hunedoara au constituit un comandament împreună cu instituțiile statului ce au atribuții pe linia asigurării ordinii publice, fluidizării traficului, respectării normelor de sănătate publică și a celor sanitar-veterinare.
(Pr. Daniel Marari)