Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată la Adunarea Generală a Federației Filantropia a Patriarhiei Române

27 Aprilie 2017

Adunarea Generală a Federației Filantropia a Patriarhiei Române a avut loc pe data de 25 aprilie a.c., la Centrul de formare continuă Dumitru Stăniloae din Capitală.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate activitățile din anul trecut și s-au propus noi proiecte.

La această Adunare Generală, Eparhia Romanului și Bacăului este reprezentată de trei organizații membre ale Federației: Fundația ”Episcop Melchisedec”, filiala Bacău, Asociația ACCA „Ovidenia” 2005 și Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

Delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim la acest eveniment a fost pr. Ilarion Mâță, Inspector eparhial în cadrul Sectorului social – filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În cadrul acestei întâlniri, membrii Adunării au discutat despre posibilitățile de accesare a fondurilor structurale și a parteneriatelor sociale încheiate între Filantropia și ONG-urile membre.

Conform Președintelui Federației Filantropia, Pr. cons. patriarhal Ciprian Ioniță, un nou proiect va fi depus în curând la Ministerul Fondurilor Europene Structurale și de Investiții (MFE).

„Cel mai important proiect va fi depus zilele acestea la Ministerul Fondurilor pe axa de dezvoltare a capacității administrative locale (Programul Operațional Capacitate Administrativă – PO CA, n.r.). Va fi un proiect în parteneriat cu Ministerul Sănătății, un proiect de dezvoltare a unei politici publice în domeniul sănătății”, a spus părintele consilier, conform Trinitas TV.

Referindu-se la personalul implicat în implementarea proiectelor dezvoltate de Biserică, părintele Ciprian Ioniță a subliniat faptul că: „Noi formăm oameni din eparhii și din ONG – urile membre, pentru a putea să dezvolte politici alternative la politicile pe care le face statul”.

Președintele Federației a mai spus că un avantaj al proiectului propus este faptul că  Biserica își formează oameni care pot dezvolta la rândul lor politici publice alternative. În ceea ce privește parteneriatul cu Ministerul Sănătății, beneficiul ar fi acela că se aduce un plus valoare la ceea ce există în momentul de față.

Federația Filantropia este o organizație privată non-profit, care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Misiunea acestei instituții este de a sprijini Biserica în lucrarea ei socială și filantropică. Ea reunește mai multe asociații și fundații din cuprinsul Patriarhiei Române.