Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a donat aparatură medicală Spitalului Municipal din Onești

15 Ianuarie 2018

Un dispozitiv medical utilizat în tratamentul strabismului a fost donat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Onești, Spitalului Municipal ”Sf. Ierarh Luca al Krimeii” din Onești. 

Un dispozitiv medical de ultimă generație a fost donat Spitalului Municipal ”Sfântul Ierarh Luca al Krimeii” din Onești de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Onești, astăzi, 15 ianuarie, în contextul celei de-a doua sinaxe preoțești desfășurată la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. ”Prin implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a preoților din Protoieria Onești, a profesorilor de Religie și a partenerilor noștri, s-a reușit achiziționarea unui dispozitiv medical, Sinoptofor 23 B, care a fost dăruit astăzi reprezentanților Spitalului municipal din Onești”, a explicat preotul protopop Ioan Bârgăoanu. Implicarea Bisericii în susținerea actului medical a fost apreciată de conducerea instituției, care consideră mai mult decât binevenită donația făcută la începutul acestui an. ”Am primit un Sinoptofor, destinat în mod special copiilor, care sunt tratați atunci când au anumite afecțiuni de vedere, cum este strabismul. Este un gest foarte important pentru noi, întrucât Spitalul din Onești nu a avut niciodată un astfel de dispozitiv, iar adresabilitatea este foarte mare, îndeosebi în rândul tinerei generații. Mulțumim Înaltpreasfinției Sale, preoților oneșteni și tuturor celor care au fost alături de noi, pentru a avea acest aparat în spitalul oneștean”, a declarat dr. Secară Oana Mihaela, managerul Spitalului ”Sf. Luca al Krimeii”.

Precizăm faptul că Sinoptoforul 23 B este al treilea dispozitiv medical primit de instituția medicală oneșteană, după Aparatul Dräger, utilizat în evaluarea nivelului de bilirubină la nou-născuţi, donat în vara anului trecut de către Patriarhia Română, și un altul donat în primăvară de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Onești.

(Pr. Constantin Gherasim)