Ajutor pentru bătrânii din Centrul rezidențial de la Hârja

18 Mai 2015

Ajutorarea persoanelor nevoiașe ori singure ține doar de dragostea și dorința fiecăruia de a fi mai bun nu doar cu semenii, ci și cu sine însuși.

Ajutorarea persoanelor nevoiașe ține doar de dragostea și dorința fiecăruia de a fi mai bun nu doar cu semenii, ci și cu sine însuși. Acest lucru l-au dovedit credincioșii din satul Orbic (Protopopiatul Buhuși) care împreună cu preotul Gelu Bârjoveanu s-au deplasat la Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice de la Hârja, unde au împărțit daruri bătrânilor care trăiesc și sunt îngrijiți aici. ”Știam multe lucruri despre acest cămin înființat și sprijinit în mod deosebit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim încă de acum  10 ani și ne-am dorit ca, împreună cu membrii comunității noastre, să ajungem pentru a susține și noi această activitate filantropică a Eparhiei noastre. Și iată că acum, în contextul ”Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”, am putut  veni. Ne-am rugat împreună și am trăit o bucurie sfântă întrucât am putut aduce o mângâiere celor aproape o sută de bătrâni care sunt îngrijiți la Hârja”, a declarat preotul Gelu Bârjoveanu. La rândul său, preotul Ilarion Mâță, președintele Asociației ”SF. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, și-a arătat mulțumirea pentru implicarea credincioșilor din zona Orbic în activitatea social-filantropică a așezământului ce constituie unul dintre cele mai mari cămine pentru bătrâni din țară. ”Și pentru noi, această cunoaștere reciprocă , plină de dragoste și recunoștință, este un model și suntem convinși că și pentru alte parohii ce vor să cunoască și să înțeleagă sensul vieții și iubirii creștine, într-o lume desacaralizată, plină de indiferentism și ignoranță socială”, a menționat preotul Mâță.

Oaspeții de la Hârja au vizitat apoi și centrele  de copii ale Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, muzeul și biserica din Borzești, Catedrala ”Pogorârea Duhului Sfânt” din Onești și în cele din urmă, au participat la Evenimentul social – caritabil de la Onești ”Ajută-mă să văd și eu ca tine”, activitate ce a avut scopul de a sprijini tinerii cu deficiențe de vedere.