Ajutăm împreună bunicii de la Hârja!

Pr. Ioan Bârgăoanu, protoiereu al Protopopiatului Onești, mulțumește pentru ajutorul oferit, cu binecuvântarea și din inițiativa IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, prin intermediul Centrului eparhial. Pentru pregătirea zilnică a hranei necesare persoanelor aflate în îngrijire la Centrul social-medical de la Hârja s-au donat de la Centrul eparhial 25.000 de lei în contul Protopopiatului Onești. Acești bani vor fi folosiți pentru a trece de perioada grea pe care o traversează angajații și beneficiarii acestui Centru, în încercarea de a limita efectele pe care pandemia de coronavirus le are asupra comunităților din Protoieria Onești.

„Am primit cu bucurie ajutoarele constând în alimente de la unele parohii din Protoieria Onești (Cucuieți, Sf. Nicolae Oneşti, Sfinții Împărați Oneşti, Păltinata, Prăjoaia, Bîşca, Curița, Slobozia, Crucea de Piatră, Mal, Spital, Sf. Gheorghe Tg. Ocna), Protoieria Bacău (Parohia „Sf. Ioan”, Parohia Lazaret) Protopopiatul Sascut (parohiile Pâncești, Sascut-Sat și Dieneț) și unele mănăstiri din eparhie (Diaconești, Bogdana și Schiturile „Sf. Eftimie” și Deleni), dar și de la persoane fizice, care și-au dorit să ne sprijine.

De câteva zile suntem nevoiți să cumpărăm și pâinea, din cauza închiderii brutăriei Centrului de la Hârja.

Cheltuielilor pentru alimente li se adaugă și cele pentru gaz și energie electrică – de trei patru ori mai mari decât cele pe care le avem într-o lună obișnuită.

Personalul care se ocupă prepararea hranei este insuficient, de aceea am cooptat voluntari (bucătărese și alte persoane calificate, greu de găsit pe perioada de vară). Dintre aceștia, o parte lucrează în regim de voluntariat, iar alții ca angajați.

Întreaga noastră activitate se desfășoară cu respectarea normelor de sănătate și igienă, sub directa supraveghere a DSP.

Mulțumim personalului și voluntarilor Protoieriei Oneşti, care ne sprijină în aceste zile grele, mulțumim tuturor ce ne sunt alături pentru a continua împreună.”, a declarat pr. protoiereu Ioan Bârgăoanu.

"Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija, jertfa și iubirea credincioșilor bisericii noastre, am reușit, ca și altă dată, să fim de ajutor Centrului Social Medical de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, arătând dragostea față de aproapele și bucuria pe care o simțim atunci când dăruim.", a declarat pr. Marius Popescu, parohul Parohiei "Sf. Ioan" din Bacău, una dintre parohiile care au organizat colectă în beneficiul celor de la Hârja.

***

Vă reamintim că Centrul pentru persoane vârstnice de la Hârja este în carantină în urma depistării unor cazuri de bolnavi asimptomatici, care au ieșit pozitiv la testele făcute pentru noul coronavirus.

Prin intermediul platformei umanitare „Ajutăm împreună” s-a organizat o colectă în bani și alimente.

Donațiile în alimente de bază, neperisabile şi perisabile, se fac la sediul Protoieriei Oneşti (Str. Adrian Păunescu, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601013), pe baza unui proces verbal de donație.

Donațiile financiare pentru susținerea activităților social filantropice ale Protoieriei Oneşti se pot face în contul

Asociației Patmos deschis la B.C.R. Oneşti, IBAN: RO95RNCB0030161762300001