Ajunul Sfinților Trei Ierarhi la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

28 Ianuarie 2013

În ajunul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman va fi oficiată, la orele 16.00, slujba Vecerniei de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Momentul religios va fi urmat de unul festiv, dedicat patronilor învățământului teologic. Cu această ocazie, elevii Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman vor prezenta un program de cântări liturgice și imne închinate Sfinților Trei Ierarhi.

Evenimentul va fi încununat de premierea, de către Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, a elevilor câștigători ai etapei eparhiale a concursului național „Părintele Dumitru Staniloae -110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”.

Întâlnirea cu tinerii liceeni romașcani se va încheia cu un cuvânt de învățătură al Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, în legătură cu viața, activitatea și rolul celor trei ierarhi în viața Bisericii.