Activități catehetice în Parohia Gura Văii

02 Aprilie 2018

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 31 martie 2018, tineri și copii din Parohia Ortodoxă Gura Văii au participat la cateheza „Bucuria din casa Tatălui ceresc”.

În biserica parohială „Nașterea Maicii Domnului” au fost prezenți 30 de copii care au aflat mai multe lucruri despre înțelesurile duhovnicești ale Intrării Domnului în Ierusalim și despre modul în care trebuie să participăm la viața Bisericii.

Pentru a înțelege și mai bine bucuria din casa lui Dumnezeu, cateheza i-a unit pe toți într-un atelier tematic în care au realizat flori de primăvară și au cântat pricesne specifice sărbătorii Floriilor și Săptămânii Patimilor.

Tot acum copii au recitat câte o strofă din poemul „Osana” scris de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la sărbătoarea Floriilor.

Florile au fost împărțite a doua zi, duminică, în ziua intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, împreună cu ramurile de salcie binecuvântate celor care au participat la Sfânta Liturghie.

Pentru Săptămâna Patimirilor copiii vor participa la slujba Deniilor și vor da răspunsuri la cântările religioase trăind, astfel, momentele importate legate de jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru mântuirea lumii.

(Pr. Mihai Macovei)