Activitate cultural-filantropică în Parohia Rățeni

Duminică, 8 Martie, în Duminica Ortodoxiei, după Sfânta Liturghie, copiii din grupul catehetic al parohiei, au omagiat „icoana vie din sufletul fiecărui copil, și anume - mama”, printr-un spectacol pregătit special pentru mamele și bunicile prezente în sfânta biserică. Copiii au recitat poezii și au intonat cântece specifice zilei de 8 Martie.

În Duminica Ortodoxiei, după Sfânta Liturghie, copiii din grupul catehetic al parohiei au omagiat „icoana vie din sufletul fiecărui copil, și anume - mama”, printr-un spectacol pregătit special pentru mamele și bunicile prezente în sfânta biserică. Copiii au recitat poezii și au intonat cântece specifice zilei de 8 Martie. Această acțiune încheie seria activităților din Proiectul „Biserica și Școala – o familie fericită”.

La sfârșitul programului artistic, copiii au oferit tuturor doamnelor prezente mărțișoare și felicitări. Tot acum, părintele paroh a oferit câte o floare ca semn de prețuire pentru jertfelnicia lor ca mame.

Acest spectacol a avut și o latură filantropică motivată de specificul anului 2020 - Anul omagial al pastorației părinților și copiilor, toți cei prezenți având posibilitatea să susțină cazul familiei Țepeș, venind în sprijinul demersului copiilor printr-o donație.

La final, părintele paroh a felicitat toate doamnele prezente și a trasnmis un mesaj de urare și mamelor care sunt plecate departe, dar care sunt în inima celor rămași acasă, a mulțumit copiilor pentru entuziasmul lor și pentru spectacolul oferit, cadrelor didactice pentru implicare (Echipa de proiect: prof. Mihai Bucătaru – directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Balcani, Vica Năstase – mediator școlar, Bucătaru Codruța – profesor de matematică, Mirela Găbureanu – educatoare, Hagiumă Gabriel – profesor de religie, Ungureanu Vasile – învățător), dar și domnului primar Luca Vasile, edilul Primăriei Comunei Balcani, pentru suportul logistic, punerea la dispoziție a microbuzului școlar pentru ca elevii implicați să ajungă în siguranță la activitățile desfășurate.

Pr. Cristian-Ioan Balaban