Acțiune de donare de sânge în Protopopiatul Roman

Acțiunea de donare de sânge, intitulată „Un strop de sânge o șansă la viață”, inițiată de Protopopiatul Roman, în colaborare cu Centrul de transfuzie Sanguină Neamț, s-a desfășurat în perioada 28 martie - 6 aprilie, la Policlinica Roman.

Această acțiune se înscrie în seria activităților dedicate „Lunii pentru viață”.  La această campanie au participat 12 preoți și 2 cântăreți bisericești din Protoieria Roman, sub coordonarea preotului Antoce Dan Alexandru, protopop al Protopopiatului Roman.

„Nu este un secret pentru nimeni că donarea de sânge salvează vieți. Milioane de oameni din întreaga lume își datorează viața unor semeni pe care nu i-au cunoscut niciodată, semeni care și-au donat sângele în mod benevol și fără a aștepta nimic în schimb. Donarea de sânge este un act umanitar responsabil care poartă o povară civică grea. A fost o colaborare plăcută pe care ne-am dori să o continuăm. Exemplul personal al participanților ar trebui să sensibilizeze și să determine conștientizarea faptului că în orice moment cineva are nevoie de picătura salvatoare. Vă mulțumim frumos! Fie ca marea sărbătoare a Învierii Domnului să ne găsească sănătoși!”, a declarat Cristina Daniela Apetrei - Asistent medical principal la Punct Colectare Sânge Roman.