Acoperământul Maicii Domnului serbat la Parohia „Sf. Andrei Criteanul" din Bacău

02 Octombrie 2021

În Parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu prilejul hramului bisericii închinat ,,Acoperământului Maicii Domnului” a fost timp de două zile o atmosferă duhovnicească cu totul specială. Astfel,joi 30 septembrie 2021 a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia. Serbarea a continuat vineri, 1 octombrie a.c. cu oficierea Sfintei Liturghii de către preotul paroh Gabriel Ichim-Radu și de preotul împreună slujitor Daniel-Ionel Marari alături de preoții invitați la hram și în prezența credincioșilor.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  parohia din zona de nord a orașului Bacău și-a serbat hramul primit la târnosirea altarului în anul 2010, ce o are ca ocrotitoare pe Maica Domnului.

Astfel, joi seara, un sobor de preoți coordonați de preotul protopop Eugen Ciprian Ciuche a oficiat așa cum se obișnuiește  la bisericile parohiale, în ajunul sărbătorilor mari (praznice, sfinţi cu Priveghere, hramuri), slujba Vecerniei unită cu Litia. 

Părintele protopop a felicitat misiunea parohiei băcăuane și implicarea celor doi preoți împreună slujitori în proiectele sociale și catehetice.

Sărbătoarea parohiei a continuat în ziua de vineri, 1 octombrie a.c. prin cinstirea Acoperământului Maicii Domnului, cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie celebrată  de către un sobor de preoți și în prezența credincioșilor băcăuani. 

La finalul Liturghiei a fost oficiat un parastas pentru ctitorii sfântului locaș mutați la Domnul fiind totodată împărțite și pachete cu mâncare caldă pentru aproximativ 200 de persoane.