„Acoperământul Maicii Domnului” serbat la Colegiul „Mihai Eminescu" din Bacău

02 Octombrie 2017

În ziua de 02 octombrie 2017, la Colegiul „Mihai Eminescu" din orașul Bacău, a fost sărbătorit hramul Capelei „Acoperământul Maicii Domnului”. Cu ocazia acestui eveniment a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoţi, sub protia părintelui Adrian Alexandrescu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Bacău.

 

Sfântă și Dumnezeiasca Liturghie, a adunat căteva zeci de elevi şi cadre didactice ale colegiului, care au venit cu mare bucurie şi dragoste de Hristos, la chemarea părintelui Justinian Cimpoeru, profesoror de religie la această unitate de învățământ şi a domului profesor Răzvan Lucinschi, aducând cu toții mulţumire Maicii Domnului spre slava lui Dumnezeu.

 Părintele profesor Justinian  a mulţumit lui Dumnezeu şi Preasfintei Fecioare Maria pentru ajutorul revărsat cu belşug asupra colegiului şi de asemenea, aducând de asemenea recunoștiință părintelui inspector de religie Adrian Alexandrescu, doamnei director prof. Constantina Hulea, părinţilor participanţi, profesorilor şi tuturor elevilor care ţin aprinsă flacăra credinţei.

 În cuvântul de învăţătură ţinut de părintele inspector Adrian Alexandrescu, a fost evidenţiată importanţa orei de religie, a sărbătorii „Acoperământul Maicii Domnului”, cât şi comuniunea tinerilor în cadrul Sfintei Liturghii. La final, a fost săvârşită slujba parastasului pentru cadrele didactice şi elevii multați la Domnul întru nădejdea Învierii, împărţindu-se pachete cu hrană, în memoria acestora.

(Pr. Daniel Marari)