40 de seri în rugăciune în Parohia Poiana II, Protopopiatul Moinești

Duminică, 17 iulie 2022, copiii din Parohia Poiana II au primit dulciuri și câte o carte cu Mica Biblie. Evenimentul a fost prilejuit de încheierea celor „40 de seri în rugăciune”.

În contextul Anului omagial al rugăciunii, în Parohia Poiana II, din Protopopiatul Moinești, în perioada 6 iunie - 17 iulie, în fiecare seară, începând cu ora 19.00, s-au înălțat rugăciuni către Dumnezeu prin rostirea psalmilor Regelui David și citirea Paraclisului Maicii Domnului, la care s-au adăugat ectenii speciale și rugăciuni, prin care s-a experimentat practica și foloasele rugăciunii în comun. Fiecare întâlnire s-a încheiat cu o lectură din Sfânta Scriptură și un cuvânt de folos.

„Bucuria acestei activități duhovnicești a fost încununată de cererea și prezența activă la rugăciune a micuților noștri credincioși, copii ai parohiei, care, la încheierea anului școlar, au întrebat nerăbdători, când începem Serile de rugăciune. Trebuie să menționez că prezența lor a fost una activă, dând răspunsurile la strană împreună cu doamna preoteasă și astfel au învățat Rugăciunile începătoare, Crezul, cântări închinate Maicii Domnului (Cuvine-se cu adevărat și Apărătoare Doamnă), ba chiar și Psalmul 50. De aceea, fiind deja al doilea an în care repetăm această rânduială și văzând râvna lor și interesul sporit în a descoperi mesajul Sfintei Scripturi, am rânduit ca la finalul celor 40 de zile, fiecare familie să primească Mica Biblie, din care să se zidească sufletește fiecare copil, oricând își dorește.” Pr. Călin Irinel

Duminică, 17 iulie, la încheierea celor 40 de seri de rugăciune, după oficierea Sfintei Liturghii, toți copiii au primit în dar dulciuri pentru trup și „dulciuri” (cuvântul lui Dumnezeu) pentru suflet.

„Felicităm cu acest prilej pe părinții care își îndrumă copiii la biserică și totodată ne bucurăm și îi felicităm și pe copiii care, prin prezența lor, ne-au înseninat serile”, a spus părintele paroh.