3065 de copii din Protoieria Bacău au primit daruri în cadrul proiectului eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?”

Ediția anului 2021 a Proiectului Eparhial „Vrei sa fii bun, de Crăciun?” , elaborat de către Sectorul Social-Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a îndemnat iarăși elevi ai școlilor și colegiilor băcăuane la facerea de bine pentru copiii cu posibilități materiale reduse. După ce anul trecut debutul acestui proiect a însemnat pentru Protoieria Bacău peste 2500 de cadouri oferite celor mici și anul acesta s-a dorit identificarea unui număr de copii care să primească un mic cadou de la alți copii de vârsta lor, care să își permită alocarea unei sume modice pentru achiziționarea unui cadou de Crăciun.

Anul acesta, sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a binecuvântat acest proiect de Crăciun din cadrul Protoieriei Bacău cu împlinirea faptului că un număr de 3065 de copii aflați în parohiile rurale din jurisdicția canonică a instituției au primit un dar de Crăciun, acest lucru fiind posibil prin implicarea preoților din cele aproape 40 de parohii și prin colaborarea pe care Protoieria a avut-o cu Inspectoratul Școlar Județean. Modul de lucru al proiectului a constat în faptul că micuţii au redactat o scrisoare de mulțumire către Dumnezeu, în care au cerut și un mic dar. Scrisorile au fost mai apoi procesate în cadrul Biroului de Asistență Socială a Protoieriei Bacău și oferite profesorilor de Religie Ortodoxă coordonați de către părintele inspector Adrian Alexandrescu, care la rândul lor le-au distribuit elevilor ce au împlinit smeritele cereri ale aproapelui lor. 

Cadrele didactice din cele peste 20 de instituții școlare (Colegiul Național „Ferdinand I”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Colegiul Național de Arte „George Apostu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Național Pedagogic, Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, Colegiul „N. V. Karpen”, Liceul Teoretic „Henri Coandă”, Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Buhuși, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Școala Gimnazială Nr. 10, Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran”, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Miron Costin”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Octavian Goga” și Școala Gimnazială „Constantin Platon”) au dat dovadă de o reală implicare prin intermediul catedrelor de Religie Ortodoxă, dar și a consiliilor de elevi de la nivelul fiecărei instituții de învățământ.

Alături de aceștia s-au alăturat și oameni de bine ai societății civile care au dorit să vină în ajutorul și sprijinul acestui proiect, dar și ONG-uri eparhiale sau asociații studențești, precum Asociația „Ovidenia” sau A.S.C.O.R. Bacău, care la rândul lor au răspuns scrisorilor pe care cei mai mici dintre enoriașii parohiilor identificate le-au adresat cu credință în Dumnezeu, lui Moș Crăciun. Noutatea ediției de anul acesta a fost și înfrățirea parohiilor urbane cu cele rurale. În acest fel, enoriașii din oraș, alături de preoții lor, au împlinit de asemenea dorințele celor mici.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu