1 Iunie la Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja

„Copilăria nu îmbătrânește niciodată”, eveniment ce a pus în lumină bucuria de a fi copil și de a simți că viața fără griji și responsabilități nu se va termina nicioadată.

Copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, au trăit o zi a copilăriei cu totul specială.

Încă de la orele dimineții, copiii au simțit nevoia de a-și începe ziua dedicată lor, prin rugăciune și cateheză. După aceea tinerii și slujitorii de la Hârja au mers la noua bază sportivă unde s-a inaugurat un teren de fotbal și de tenis al asociației. În imediata apropiere de aceste terenuri de sport, a avut loc sfințirea locului pentru a se construi prin fondurile AFIR, un nou Centru de zi pentru copii și tineret, proiect social de infrastructură ce se va derula pe parcursul acestui an.

Au urmat mai multe momente savurate de toți copiii prezenți: meciul de fotbal, întrecerea cu sacul, bicicleta cu jaloane, alergarea cu ștafetă, tenis și alte jocuri interactive.

După ce au preparat gogoși la ceaun, s-a organizat o excursie pe meleagurile Văii Uzului, ținuturi vechi și noi binecuvântate de Dumnezeu. Această activitate a fost desfășurată la propunerea și în colaborare cu Asociația „Voluntariat, Implicare Socială, Educație pentru Dezvoltare ” W.I.S.E.D.  ONG Dărmănești, cel mai nou membru în Comisia eparhială a mediului ONG, coordonat de Andreea Alixadrescu și cu Parohia Poiana II din Dărmănești, pr. paroh fiind Andrei Alixandrescu. Beneficiarii celor două ONG-uri au realizat împreună aceste activități, vizitând barașul de la Valea Uzului și o stână de oi în apropiere de localitatea Coada Lacului, locuri pitorești, cu o frumusețe ruptă din rai, cu oameni frumoși, harnici și darnici.

La întoarcere, copiii au continuat jocul de fotbal și renumita bătaie cu baloanele umplute cu apă.

„Copilăria nu îmbătrânește niciodată”, la Hârja, acolo unde schimbul de valori intergenerațional se realizează zilnic, unde Dumnezeu este prezent și se descopă cu atâta dragoste beneciarilor, ostenitorilor și binefăcătorilor Așezământului social – filantropic (pr. Ilarion M.).