Ziua mondială a educației sărbătorită în Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 5 octombrie 2021, în Sala “Episcop Teodosie Atanasiu” a asociației cu același nume, din cadrul Protoieriei Sascut, a avut loc activitatea “Aproape de școală, aproape de Dumnezeu”, care face parte din Proiectul Educațional “Rolul educației și al Bisericii în formarea personalității elevilor”.

Astfel, prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Vasile Abageru, cu implicarea Asociației “Episcop Teodosie Atanasiu” și a Școlii Gimnaziale Sascut, reprezentată prin dl. director Pascu Ioan, în această importantă zi pentru învățământul din întreaga lume, au fost oferite unui număr de 70 de copii ce provin din familii defavorizate din localitățile comunei Sascut, ghiozdane complet echipate cu rechizite, broșura “Mâna Cuvioasei Parascheva și Romanul Voievodal”, scrisă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, cărți de rugăciuni, orare personalizate și dulciuri.

Asociația “Episcop Teodosie Atanasiu” a fost înființată în anul 2020 cu binecuvântarea chiriarhului locului, având scopul de a combate marginalizarea socială, sărăcia și suferința, de a încuraja dezvoltarea persoanei umane în comunitate, între principalele scopuri găsindu-se sprijinul copiilor din familiile defavorizate, prevenirea abandonului școlar și premierea copiilor cu rezultate foarte bune la învățătură.

Ziua mondială a educației este sărbătorită în fiecare an în ziua de 5 octombrie începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea în anul 1966 a “Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare, alături de cea “privind învățământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Pr. Apostu Ionuț-Alexandru