Ziua limbii elene sărbătorită la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

Sâmbătă, 8 februarie, ora 17.00,  Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, reprezentată de pr. Ilarion Mâță, organizează la sediul din satul Hârja, comuna Oituz, alături de Asociația „Suroti – Sf. Paisie Aghioritul”, Mănăstirea Cașin și Comunitatea Elenă din Onești, un eveniment special, dedicat sărbătoririi Limbii și culturii elene. 

Data de 9 februarie reprezintă ziua comemorării poetului național grec Dionysios Solomos și a rolului fundamental pe care l-au avut Limba și Cultura Greacă în dezvoltarea umanității. La activități vor participa și copiii și bătrânii din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, dornici să cunoască civilizația elenă.

La acest eveniment sunt invitate persoane care cunosc tezaurul civilizației grecești cum este pr. Elisei Roncea, care va face o prezentare powerpoint despre cultura și spiritualitatea elenă, și Nicu Bulilete, membru al Comunității Elene, care va prezenta portul și dansul grecesc și va oferi și câteva impresii personale despre experiența trăită în Grecia prin intermediul Uniunii Elene din România. Preotul Elisei Roncea ne va împărtăși din experiența sa din vechea Ellada din timpul studiilor. Totodată, acesta va invita pe cei interesați să se înscrie la concursul de limbă greacă și atelierul de muzică psaltică, care se vor desfășura frecvent la sediul Asociației de la Hârja.

Vă așteptăm să ne fiți alături!


(Liliana Pânzaru)