Ziua Internațională a Femeii, serbată la Centrul eparhial de la Roman

Angajatele Centrului eparhial de la Roman și ale Fundației „Episcop Melchisedec” Roman au fost felicitate în Sala „Sf. Ierarh Dosoftei” de Înaltpresfințitul Părinte Ioachim cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Marți, 8 Martie Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a felicitat angajatele care se ostenesc, pe diferite sectoare de activitate, la Centrul eparhial Roman și în cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” Roman, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, oferind flori, produse cosmetice naturale realizate în atelierele Mănăstirii băcăuane Tisa Silvestri, cărți de rugăciune și câte o icoană cu sfinții isihaști comemorați în acest an în mod deosebit în Patriarhia română.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a adresat tuturor doamnelor prezente un cuvânt de apreciere pentru activitatea pe care fiecare o desfășoară la locul de muncă, subliniind importanța efortului și responsabilitatea cadrelor didactice:

„Este de datoria noastră să vă mulțumim pentru frumoasa lucrare pe care o împliniți. Unde sunt copii care ne animă sufletele, așa cum sunt cei de aici, acolo este și puritate, acolo este și bunătate și inocență, mai ales în zilele acestea atât de triste când am văzut pe diferite canale media copii umiliți care au plecat pe drumul pribegiei din cauza atrocităților unui război care s-a pornit în vecinătatea noastră. Acești copii care ne-au încântat astăzi sunt fericiți, pentru că au părinți care i-au născut și i-au crescut, iar părinții i-au încredințat dumneavoastră, care plămădiți această materie a neamului, a Bisericii și a țării. Una dintre instituțiile la care ținem foarte mult este școala. Acești copii care ne-au încântat astăzi sperăm că își vor aduce aminte de această zi, indiferent pe ce meridiane ale pământului vor pleca, și sperăm că am sădit în ei un sâmbure care va germina cândva aducând flori și roade și nu vor uita credința și românismul. Aceste frumoase poezii pe care le-au rostit le vor marca sufletele și vor fi paradigma lor de mai târziu”.

Cu acest prilej festiv, monahia Dionisia Șchiopu, directorul educațional al Fundației, a adresat în numele cadrelor didactice mulțumiri Înaltpreasfinției Sale pentru purtarea de grijă și implicarea în buna coordonare a activităților educaționale ale acestei instituții. Apoi, în prezența ierarhului, a preoților din administrația eparhială și a angajatelor celor două instituții, un grup de elevi din clasa 0 a Școlii Primare Mușatinii a prezentat un program artistic, recitând poezii și interpretând cântece dedicate Femeii, sub coordonarea doamnei învățător Dumitru Georgeta.