Ziua internațională a femeii sărbătorită în Parohia Bucșești II

În Parohia Bucșești II după Sfânta Liturghie, a avut loc un program cultural-filantropic dedicat mamei.

În fiecare an, la data de 8 martie este sărbătorită „Ziua internațională a femeii”. Cu acest prilej în parohia Bucșești II, Protopopiatul Moinești, după Sfânta Liturghie, a avut loc un program cultural-filantropic dedicat mamei. Programul a avut drept scop exprimarea dragostei față de mamă, punându-se accent pe valoarea familiei ca nucleu al comunității creștine în care cresc și se educă tinerele generații de copii.

Astfel cei 30 de copii care fac parte din grupul de cateheză, angrenați în proiectul catehetic: „Familia creștină binecuvântare a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate”, au transmis urările lor, la această sărbătoare prin intermediul cântecelor și al poeziilor iar bucuria și emoțiile au cuprins sufletele mamelor, dar și ale copiilor.

Copiii au recitat poezii dedicate mamei, manifestarea fiind completată de cântecele: „Cine știe cum e-o mamă”, „La mulți ani mămica mea și „E ziua ta mămică”. Tinerii au fost pregătiți de doamna Natalia Gavriluță, prof. înv .primar la Școala Gimnazială Bucșești, sub coordonarea preotului paroh Ciobanu Alin Ionuț.

Mărțișoare, felicitări, flori și daruri au fost oferite mamelor, bunicilor, profesoarelor și persoanelor vârstnice, iar copiii au primit diplome de merit. La final, toți cei prezenți au luat parte la Târgul de mărțișor „Dăruiește și te vei îmbogăți”, iar suma obținută a fost donată cazului pe care îl susținem, familiei Bejenaru.

„Adresăm felicitări, mulțumiri și binecuvântări tuturor femeilor care cultivă și mărturisesc credința în Iisus Hristos cel răstignit și înviat, aducând multă lumină și bucurie în viața Bisericii, a Familiei și a societății. Le dorim tuturor sănătate, mântuire, pace și bucurie sfântă întru mulți și binecuvântați ani!” Pr. Ciobanu Alin Ionuț