Ziua Internațională a Curățeniei serbată de voluntarii din Târgu Ocna

 

În ziua de sâmbăta, 15 septembrie, Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Tîrgu Ocna a organizat, alături de Primăria orașului și Let’s do it România, Ziua Internațională a Curățeniei (WORLD CLEANUP DAY). 

Acest eveniment adună anual milioane de oameni din întreaga lume, cărora le pasă de mediu, de sănătatea planetei, și care se coalizează, făcând curățenie în comunitățile lor. 
Și în orașul stațiune Tîrgu Ocna, asociația mai sus amintită a implicat școlile și liceele ca de altfel și voluntarii ei, reușind astfel să mobilizeze peste 400 de tineri ce au luat parte la eveniment. 
S-au făcut echipe care au mers ghidate de coordonatorii lor, prin incinte, pe albia râului Trotuș, pe spațiile verzi, în zona limitrofă a liniei ferate, strângând toate deșeurile întâlnite și lăsând zonele complet ecologizate. 
Toți participanții au dat dovadă de implicare responsabilă în viața comunității, de activism social, au arătat atât prin pancardele cu mesaje motivaționale create, cât și prin participarea la activitatea aceasta că le pasă de orașul în care trăiesc, de mediu, de sănătatea planetei noastre. 
Osteneala lor a fost răsplătită prin diplome de cetățeni activi ai orașului, prin mulțumirile adresate de reprezentanții Primăriei și ai Asociației, dar mai ales prin aprecierile primite de la membrii comunității, cărora le-au demonstrat că tinerii sunt uniți, în anul unității de credință și neam, că le pasă și că sunt responsabili. (
Pr. Silviu Butucaru)