Ziua fiilor satului în Parohia Cernu

Ȋn data de 13 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și la inițiativa preotului paroh Codrin Laslău, alături de domnul consilier Grigoraș Nicolae, susținuți de credincioșii din Parohia Cernu, Protopopiatul Moinești a avut loc prima ediție a sărbatorii „Fiii satului”.

Cu acest prilej, membrii comunității au dorit să îi întâmpine cum se cuvine pe fiii și nepoții care, forțați de situația actuală au fost nevoiți să își părăsească locurile natale pentru a-și câștiga existența peste granițele țării sau în localități îndepărtate de satul în care s-au născut.

 Fiii întorși acasă au participat alături de părinți, îmbrăcați în straie de duminică, la Sfânta Liturghie, apoi au adus prinos de mulțumire, înălțându-se rugăciuni pentru ca Hristos Domnul să binecuvânteze călătoriile și activitățile lor.

Cadrul festiv a cuprins înmânarea unei broșuri cu istoricul parohiei, Acatistul Sfântului Nectarie, ocrotitorul așezământului care se construiește,  iar în piept li s-a prins tricolorul cu urarea sinceră: “Bine ați venit acasă!” și cu promisiunea că sunt prezenți la fiecare Sfântă Liturghie în rugăciunile preotului și ale părinților.

Cele mai iscusite gospodine din sat au pregătit prăjituri gustoase și au adus colaci, iar bărbații vin din cel mai bun.

La eveniment a fost prezentă și doamna primar a comunei Poduri, care a declarat că este atașată de acest sat și că își dorește să păstreze tradiția ca în această perioadă să fie alături de cerneni.

(Pr. Codrin Laslău)