Ziua Eroilor serbată la Bacău

 Ziua Eroilor a fost serbată cu ocazia Înălțării Domnului, la fel ca și în celelalte orașe ale României, și în municipiul Bacău. Astfel, joi, 25 mai, la orele amiezii primăria Municipiului Bacău, împreună cu Garnizoana Bacău au organizat la Cimitirul Central o activitate de depunere de coroane de flori la mormântul eroilor căzuți în lupta pentru eliberarea neamului. Cu acest prilej, un sobor de preoți în frunte cu preotul Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău, a oficiat o slujbă de pomenire.

Sub protia preotului Costică Busuioc, protopop al protoieriei Bacău, un sobor de preoți a săvârșit  joi, 25 mai a.c. la orele amiezii, o slujbă religioasă în cinstea bravilor eroi ai neamului românesc.

La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Bacău, ai Consilului Județean, ai Prefecturii, ai Garnizoanei Bacău și ai Inspectoratului Județean de Poliție, de la Inspectoratul pentru Sitații de Urgență și de la alte instituții, precum și elevi de la Școala Gimnazială „Domnița Maria” și de la Școala Gimnazială „George Bacovia”.

Cu acest prilej, reprezentanții fiecărei instituții reprezentate au ținut câte un discurs prezentând importanța acestei zile. După depunerea de coroane de flori, activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor pe acordurile muzicale ale fanfarei Garnizoanei Bacău.

Părintele protopop Costică Busuioc a transmis cu această ocazie mesajul IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, îndemnând totodată la păstrarea vie a memoriei celor care s-au jertfit și cărora astăzi le datorăm unitatea neamului românesc.

(pr. Daniel Marari)

sursa foto: Deșteptarea.ro