Ziua Copilului serbată la Centrul de tineret „Sfântul Ioan Valahul” al Parohiei Fundu Tutovei

Ziua internațională a copilului a fost serbată în Parohia Izvorul Tămădurii din satul Fundu Tutovei sub egida „Nihil sine Deo”. Serbarea a început cu un moment de rugăciune în care s-a citit acatistul Sfântului Ioan Valahul, modelul tinerilor.

În cadrul acestei activități s-au format două grupe în care fiecare dintre cei 20 de participanți a încerc sa identifice și să împărtășească cele mai frumoase experiente cu Dumnezeu și sfinții Săi, atât personale cât și colective. Toate experientele și ideile expuse au fost notate de liderii grupurilor alcătuind astfel un tabel de valori care îi ajută pe cei mici în viața de zi cu zi.

A doua parte a întâlnirii s-a centrat pe activități de echipă și sportive care au adus zâmbetul pe chipurile copiilor. Micile surprize dulci de la sfârșitul întâlnirii au îndulcit nu numai întâlnirea, ci întreagă zi.

„Această frumoasă zi a copilului a încercat să evidențieze și partea educațională creștină, ca parte esențială în viața și creșterea lor, ca astfel fiecare tânăr cu adevărat să contribuie într-un mod activ în făurirea viitorului acestui neam sfânt”, a spus părintele paroh.