Ziua Copilului sărbătorită în Parohia Holt

Sărbătoarea internaţională a copilului a început în Parohia Holt în data de 31 mai 2023, când, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, copiii Centrului Catehetic „Sfântul Arhanghel Rafail” de la Holt au fost invitaţi, alături de copii din centre similare ale Protoieriei Bacău, la o serbare dedicată lor, la Parohia ,,Sfântul Dumitru” Narcisa, Bacău.

Aici, părintele Ionuţ Pleşcău a primit cu bucurie şi căldură copiii centrelor catehetice şi a pregătit un program de rugăciune şi unul de sărbătorire a zilei copiilor, având invitaţi animatori şi oferind celor mici mai multe surprize.

În ziua de vineri, 2 iunie, un număr de aproximativ 60 de copii au primit vizita animatorilor KinderFest la aşezământul social al Parohiei. Au dansat, s-au jucat şi au primit pizza, suc, îngheţată şi alte dulciuri din partea sponsorilor evenimentului, mobilizaţi prin osteneala şi dragostea doamnei Tania Diaconu de la Asociaţia „Totul pentru un surâs”, o mai veche prietenă a copiilor de la Centrul de zi de la Holt.

„Copiii au fost nespus de fericiţi că şi anul acesta s-au bucurat şi s-au distrat de ziua lor, în compania minunaţilor animatori KinderFest, iar bucuria celor mici dă putere şi binecuvântare şi celor care au oferit această atmosferă plăcută, sponsorilor şi părinţilor după cuvântul monahului Nicolae de la Rohia: „Dăruind vei dobândi!”.

Mulţumim doamnei Tania Diaconu, animatorilor şi tuturor celor care au ajutat la buna organizare a acestui eveniment. Dumnezeu să binecuvinteze copiii şi familiile lor, familii în care jertfa şi dăruirea de sine este o permanţă a trăirii în şi cu Hristos!” a declarat la final părintele paroh de la Holt, pr. Iulian Adam.