Ziua Bibliei în an centenar

25 Noiembrie 2018

 Prilej de mare bucurie pentru tinerii elevi ai Colegiului Național „Costache Negri” și ai școlilor gimnaziale din localitatea Târgu Ocna. În ziua de 22 noiembrie 2018 Cartea Cărților-Sfânta Scriptură a reușit să ne adune între paginile ei pe toți iubitorii de credință, tradiție și istorie.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub atenta supraveghere a preacucernicului părinte protoiereu Ioan Bârgăoanu a continuat și anul acesta tradiția serbării „Zilei Bibliei” inițiată de părintele profesor Benone Văsâi la Colegiul Național „Costache Negri” Târgu Ocna.
     S-au vizionat filmulețe și prezentări Power Point, s-au lecturat eseuri despre vechimea și cărțile Bibliei, s-au susținut prelegeri, au fost prezentate diferite ediții ale Sfintei Scripturi, dar mai ales ne-am bucurat de poeziile pregătite cu grijă de elevii Colegiului Național „Costache Negri”.
      Părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu a rostit un frumos cuvânt de învățătură despre importanța aplicării învățăturilor Sfintei Scripturi în viața noastră  și despre schimbările pe care ea le poate produce în sufletul fiecăruia dintre noi.
    Au fost prezenți la acest frumos moment părintele Silviu Butucaru, președintele Asociației „Sfânta Anastasia Romana”, părintele Valentin Cojocaru, parohul Bisericii „Precista” din Târgu Ocna, doamnele Aida Cristina Ciobanu, directorul Centrului Educativ Târgu Ocna, Maria Alina Grozescu, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Târgu Ocna, domnul Mihai Docan, directorul adjunct al Colegiului Național „Costache Negri” Târgu Ocna, profesori de diverse specialități și un mare număr de elevi.
    În partea a II-a a întâlnirii a fost săvârșită o slujbă de pomenire a făuritorilor Marii Uniri din 1918 și a ostașilor români căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru libertatea și integritatea țării noastre. A fost un moment solemn și încărcat de emoție.
    La final, fiecare participant a primit o diplomă și dulciuri.
    Mulțumim tuturor pentru implicare și participare și rugăm pe Hristos Dumnezeu să vă răsplătească tuturor pentru efortul depus.
 
Pr. Profesor Văsâi Benone-Paul