Ziua Armatei Române a fost omagiată la Roman

26 Octombrie 2020

Duminică, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, un sobor restrâns de preoți romașcani, sub coordonarea preotului protopop Dan Alexandru Antoce, a oficiat o slujbă de pomenire pentru soldații români căzuți la datorie în cele două războaie mondiale. La eveniment au participat reprezentanți ai Garnizoanei Roman, ai Consiliului local și ai Protopopiatului Roman.

Ziua Armatei Române a fost omagiată la Roman în cadrul unui ceremonial militar și religios, desfășurat în fața Monumentului Eroilor situat în Cimitirul Eternitatea din localitate,  în conformitate cu restricțiile impuse de criza medicală actuală.

În atmosfera sobră, sărbătoarea a debutat cu slujba Parastasului oficiată de un sobor de preoți romașcani sub protia preotului protopop Dan Alexandru Antoce, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni de pomenire pentru eroii români din toate timpurile și locurile care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român drept credincios.

După slujba de pomenire, oficialitățile militare și civile au rostit mesaje de apreciere a faptelor istorice pe care armata română le-a împlinit în cele două războaie mondiale, mesajul Garnizoanei Roman fiind adresat de domnul comandant, colonel Croitorul Petre. Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim „Cinste tuturor celor ce veghează la ocrotirea poporului nostru dreptmăritor” a fost adresat celor prezenți de către delegatul Centrului eparhial la acest eveniment, preotul protopop Dan Alexandru Antoce. La final, în sunetul clopotelor și al cântărilor sfinte, din partea Garnizoanei Roman, a Primăriei Roman și a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au fost depuse coroane de flori în semn de prețuire pentru sacrificiul suprem al bravilor soldați români.