Zilele Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău

În perioada 5-8 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia "Nașterea Maicii Domnului” din Bacău a îmbrăcat veșminte de sărbătoare. Zilele duhovnicești ale parohiei, intitulate „Maica Domnului – ocrotitoarea neamului românesc”, au debutat în data de 5.09.2023 cu întâmpinarea raclei cu Sfinte Moaște de la Catedrala arhiepiscopală din Roman, de către un sobor de preoți și credincioși. S-a săvârșit Acatistul Sfântei Cuvioase Parascheva și Vecernia cu Litia.

Bucuria duhovnicească a continuat în ziua de miercuri, 06.09.2023, cu Acatistul Tuturor Sfinților și Sfânta Liturghie, iar după amiază s-au citit de către credincioși Canoanele Maicii Domnului. Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită în seara zilei de miercuri de către un numeros sobor de preoți sub protia preacuviosului părinte arhimandrit Andrei Ioniță, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În cuvântul său, părintele arhim. Andrei Ioniță a subliniat viața fără de cusur a Maicii Domnului, model de virtute și smerenie pentru noi toți.

Joi, 07.09.2023, a fost săvârșit Acatistul Maicii Domnului și Sfânta Liturghie, urmată de o cateheză susținută de preotul paroh Iulian Popa, intitulată „Sfinții care au trăit peste 100 de ani”. În după amiaza zilei de joi, credincioșii și-au arătat recunoștința față de Maica Domnului, citind din Canoanele Maicii Domnului, seara încheindu-se cu săvârșirea Vecernicei cu Litia de către un sobor de preoți invitați.

Praznicul Nașterii Maicii Domnului a fost încununat în ziua de 08.09.2023 cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită de un sobor de preoți, după care copii de la Centrul “Sfântul Paisie de la Neamț” au susținut un moment artistic.

În cuvântul de final, părintele Iulian Popa a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru darul oferit, prin trimiterea Raclei cu Sfinte Moaște de la Catedrala arhiepiscopală din Roman spre închinare enoriașilor parohiei și nu numai. La final, prin râvna și dragostea comunității parohiale, peste 300 de pachete au fost împărțite pelerinilor.