Zilele Ocrotitorului Asociației „Sf. Voievod Ștefan Cel Mare” Hârja, la finalul sărbătorii

În perioada 1-3 iulie 2024, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” a organizat o serie de activități culturale, sociale, educaționale, recreative și spirituale pentru a celebra personalitatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Evenimentul a fost dedicat beneficiarilor asociației: copii, vârstnici, persoane cu dizabilități și angajați.

Luni, 1 iulie 2024
Prima zi a fost dedicată activităților istorico-culturale, oferind copiilor din Centrul de Zi și de recuperare neuro-motorie ocazia de a participa la o prezentare despre viața și activitatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Ziua s-a încheiat cu slujba Vecerniei și privegherea, creând o atmosferă de reculegere și rugăciune.

Marți, 2 iulie 2024
Dimineața zilei de marți a fost marcată de Acatistul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, urmat de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, unde copiii beneficiari s-au împărtășit. După aceasta, activitățile au continuat cu un atelier intergenerațional de pictură pe sticlă, urmat de un prânz comun în aer liber, unde beneficiarii vârstnici ai Centrului Rezidențial, copiii din Centrele de Zi și angajații asociației s-au bucurat de un grătar. După-amiaza a fost animată de prezentări, scenete și activități intergeneraționale, inclusiv punerea în scenă a piesei de teatru "Muma lui Ștefan cel Mare", adaptată după Dimitrie Bolintineanu.

Miercuri, 3 iulie 2024
Ultima zi a evenimentului a adus o surpriză deosebită: o excursie cu trenul la Ghimeș, unde copiii au avut ocazia să se bucure de pista de bob. Această activitate recreativă a fost un moment de relaxare și distracție pentru toți participanții.

_____________________________________________________________________________________________________
Aceste zile de sărbătoare au fost ocazia perfectă de a comemora și pune în valoare tradițiile culturale și spirituale, dar și de a aduce bucurie beneficiarilor Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja”. Evenimentul a fost și un prilej de a reflecta asupra realizărilor Asociației, care, încă de la înființarea sa pe 2 iulie 2012, oferă servicii sociale licențiate copiilor, persoanelor cu dizabilități, familiilor defavorizate și vârstnicilor. Printre numeroasele sale realizări se numără centre de creație, artă și tradiție populară, centre de tineret și voluntariat, centre de zi pentru copiii defavorizați, servicii socio-medicale, și diverse activități de economie socială.

Cu ocazia aniversării punerii pietrei de temelie a Așezământului socio-medical pentru persoane vârstnice din Hârja, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim în vara anului 2006, evenimentul din acest an a fost un moment de recunoștință și mulțumire pentru binecuvântările primite și pentru prezența constantă a Sfântului Ștefan cel Mare în actele de întrajutorare a aproapelui.

Pr. Petru Toma