Zilele duhovnicești ale Parohiei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Municipiul Bacău

Ca semn al dragostei pe care Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o arată față de credincioșii băcăuani și în mod special față de enoriașii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Municipul Bacău, joi, 27 iunie 2024, la biserica din Parcul Cancicov a fost prilej de mare bucurie, pentru că au fost aduse spre închinare racla cu odoarele Sfântului Gheorghe Pelerinul de la Mănăstirea Văratec. Părintele Ciprian Eugen Ciuche, protoiereu de Bacău și delegat al Ierarhului, a transmis celor prezenți binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru evenimentele liturgice, sociale și culturale organizate în cadrul acestor zile. 

După rostirea Acatistului ”Sfinților Apostoli Petru și Pavel” de către un numeros sobor alcătuit din preoți care au răspuns invitației slujitorilor bisericii din urbea băcăuană, pr. Constantin Abageru și pr. Adrian Alexandrescu, buchetul de evenimente al zilei a  continuat cu prelegerea ”Quo Vadis, homine?”, susținută de către domnul Tudoran Ovidiu, medic specialist ORL. 

Săptămâna duhovnicească a parohiei, care a debutat în ziua de marți, 25 iunie, când a fost săvârșită Sfânta Liturghie pentru elevii aflați în examene, a fost amplificată vineri, 28 iunie, de dimineață, cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și a rugăciunilor pentru cei bolnavi. În aceeași zi, după slujba Vecerniei unită cu Litia, a fost susținută conferința: ”Valențe profilactice și terapeutice ale spiritualității creștine ortodoxe în abordarea patologiei cardiovasculare”, de către doamna Flavia Corciovă, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Dimineața zilei de pomenire în Biserica Ortodoxă a Sfinților Apostoli Petru și Pavel a adus împreună un sobor de preoți, coordonați de părintele protopop Ciprian Eugen Ciuche, alături de mulțime de enoriași și credincioși care au dorit să fie în rugăciune și comuniune. Șirul de evenimente a fost încununat de prezența maicii starețe Iosefina Giosanu, care a venit alături de corul mănăstirii Văratec spre a da răspunsurile la Dumnezeiasca Liturghie.