Zilele duhovnicești ale Parohiei Leorda

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 28-30 octombrie 2022 s-au desfășurat evenimentele numite ,,Zilele duhovnicești ale Parohiei Leorda”, organizate în perioada hramului parohiei și în prelungirea sărbătorii închinate ocrotitorului Bisericii, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir.

Credincioșii din Parohia Leorda și din împrejurimile Comăneștiului au avut bucuria de a avea în mijlocul lor, Racla cu Sfinte Moaște și parte din Sfânta Cruce a Răstignirii Mântuitorului, de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Buchetul de bucurii duhovnicești s-a întins pe parcursul a trei zile, debutând cu vizita la Centrul Eparhial și ridicarea odoarelor sfinte, în data de 28 octombrie. La ora 16.30, cu flori și multe emoții, credincioșii și preoții lor, au întâmpinat Racla cu Sfintele Moaște la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir”. S-a săvârșit Slujba Aghiezmei, Taina Sfântului Maslu, sub protia părintelui Sorin Bârzu, Secretar al Protopopiatului Moinești, alături de un sobor de preoți.

Ziua de sâmbătă, 29 octombrie, a fost dedicată Sfintei Liturghii pentru cei adormiți, citirii acatistelor, Tainei Spovedaniei pentru copiii cu vârste de peste 7 ani, Vecerniei și Litiei.

Duminică, 30 octombrie, credincioșii din zonă au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de preoții din Cercul Pastoral Comănești sub protia părintelui protoiereu Costel Mareș.

Cuvintele de învățătură, prezența Sfinților atât în chip văzut, cât și tainic, liniștea, încurajarea, încredințarea, comuniunea în liturghii, mulțumirile, concluziile, binecuvântarea caseler, familiilor, meselor, darurilor, au făcut din aceste zile ocazii de apropiere Dumnezeu, de coloborare între actualii pământeni, de pregătire pentru a deveni viitorii locuitori ai Împărăției Cerurilor.

„Mulțumiri și felicitări se cuvin enoriașilor implicați în toate capitolele procesului de organizare, participanților cu trup și suflet la rugăciune, prietenilor Sfintei Biserici, celor care prin însușirea roadelor duhovnicești dau continuitate programelor liturgice, catehetice și sociale din Parohia Leorda.” Pr Laslău Codrin