Zile de sărbătoare în parohiile Slobozia Urechești și Huruiești 1 din Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, zilele de 7 și 8 noiembrie au fost unele de aleasă bucurie duhovnicească pentru creștinii din parohiile Slobozia Urechești și Huruiești 1 din Protoieria Sascut.

Duminică, 7 noiembrie, în Parohia Slobozia Urechești, unde păstorește preotul Rotaru Cătălin, a fost săvârșită Slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Vasile Abageru.

La finalul slujbei, protoiereul locului a sfințit locul pe care se va ridica o Capela mortuară în incinta bisericii și le-a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea Ierarhului, vorbindu-le totodată despre importanta Sfinților  Îngeri în viața omului, sărbătoriți în luna a treia din alcătuirea anului bisericesc, în ziua a opta, ziua veșniciei.

Luni, 8 noiembrie, în ziua de prăznuire a Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în Parohia Huruiești 1, un sobor de preoți a săvârșit  Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie și slujba de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

Delegat al Centrului eparhial la acest eveniment  a fost preacuviosul părinte Nicodim Bițic, consilier eparhial, și coordonator al Sectorului exarhat și al Sectorului agricol-silvic din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În cuvântul său de învățătură, a transmis arhierești binecuvântări celor prezenți, a evidențiat importanța sfinților, vorbind despre Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, dar și despre sfinții ale căror sfinte moaște au fost depuse în această  sfântă  biserică, reînfrumusețată de credincioșii parohiei prin grija preotului Albu Gabriel. De asemenea, pentru nevoile misionare ale acestei comunități, s-a început și zidirea unui așezământ social-filantropic ce cuprinde și o capelă mortuară.

Raclele cu părticele din moaștele  Sf. Cuv. Antipa, Sf. M. Mc. Haralambie, Sf. Mc. Efrem cel Nou și Sf. Luca al Crimeii, au fost primite printr-un act de donație de la preacuviosul părinte arhimandrit Porfirie Dobre, starețul Mănăstirii Sireți din Republica Moldova.

Părintele paroh, la rândul său, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru toate binecuvântările primite și încrederea de a-i acorda spre păstorire această parohie, credincioșilor pentru tot sprijinul acordat  în  toate aceste activități, iar pe această cale a adus mulțumiri familiei domnului Zăbrauțeanu Marian, primar al Comunei Huruiești pentru aportul adus la înfăptuirea acestor realizări.

Pr. Apostu Ionuț-Alexandru