Zi de zi, vară de vară, de dimineață până seară

Sub deviza „Zi de zi, vară de vară, de dimineață până seară”, Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna și-a propus vara aceasta să fie alături de tinerii din comunitate și nu numai, prin școala de vară desfășurată zi de zi, pe toată lungimea verii.

Astfel că cei mai energici și entuziaști copii din comunitate, din zonele limitrofe orașului, sau cei care își petrec vara la bunici, pe aceste meleaguri, au fost înscriși și participă la activitățile desfășurate de Asociație pentru ei, cu ei.

„Acest concept nou de școală de vară cu activitate zilnică (08.00-17.00), pe toată durata verii, este modalitatea cea mai eficientă, considerăm noi, de a lucra cu copiii, și mai mult decât a-i avea în curtea noastră, de a le modela caracterele și de a le forma și deprinderile de viață, precum și viața în Hristos, lucruri pe care sesizăm că cei mici le au din ce în ce mai puțin. Am gândit această activitate pentru un număr limitat de copii, 25, pentru a crește eficiența activităților și a reuși să aducem schimbări semnificative în educația celor mici”, ne-a spus părintele Silviu Butucaru, președintele Asociației „Sfânta Anastasia Romana”.

Zilnic, copiii care participă la activități învață ceva nou, se bucură de timp consumat responsabil și relaționează între ei, precum și cu voluntarii angrenați în activități. Totodată, asociația asigură zilnic și masa participanților la școala de vară, masă servită în regim de catering de la un restaurant din zonă. Săptămânal sunt momente surpriză, excursii și ieșiri în natură, dar și un program gândit să schimbe dependența copiilor de tehnologie, de jocurile pe gadgeturile electronice sau de celelalte lucruri care le viciază dezvoltarea.

Pentru buna desfășurare a întregului program, asociația are și a recrutat lunile acestea o echipă de voluntari care sunt formați pentru interacțiunea cu cei mici și care îi ghidează la fiecare activitate sau ieșire, reușind astfel să se lege și prietenii între ei, bazate pe principii sănătoase.

Toate aceste activități urmăresc direcțiile statutare de acțiune și interes ale asociației, asumate și validate încă de la început prin arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului.

Asociația Sfânta Anastasia Romana

Departament Media și Comunicare