Voluntari în acțiune, la Complexul de servicii sociale din Hârja

În perioada 29-31 mai 2019, în cadrul Săptămânii altfel, 90 de voluntari ai Centrului de tineret și voluntariat „Sf. Filofteea” din cadrul Colegiului „Grigore Moisil”, au dat o mână de ajutor beneficiarilor și ostenitorilor Complexului de servicii sociale din Hârja.

Colegiul național „Grigore Moisil”, reprezentat de Prof. Mărioara Brescan, în calitate de Director, a oferit un real ajutor Asezământului de la Hârja prin intermediul Centrului de tineret și voluntariat „Sf. Filofteia”, coordonat de Prof. Pr. Constantin Juspenschi.

Cei 90 de voluntarii, pe parcursul celor 3 zile din „Săptămâna altfel”, au realizat la Hârja activități de curățenie în interiorul și exteriorul clădirilor, grădinărit, patiserie și brutărie, pictură pe sticlă, crăpat și așezat lemne, consiliere a persoanelor vârstnice din Centrul rezidențial.

Pe pot parcursul anului școlar, încă din anul 2013, peste o sută de voluntari ai colegiului, alături de profesorii diriginți, alocă timp și dragoste acestor persoane aflate în dificultate, oferind un model viu de urmat pentru ceilalți tineri și nu numai.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, anual este susținută de peste 400 de elevi,  liceeni și cadre didactice de la: Scoala Gimnanzială „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Onești, Școala Gimnazială „Ghiță Mocanu” Onești, Colegiul „Grigore Moisil” - Onești, Colegiul „Dimitrie Cantemir” -Onesti, Colegiul „Gheorghe Asachi” Onești, Scoala Post Liceală Sanity, cât și 120 studenți de la Facultățile de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași și Facultatea de Filosofie și Științe Social - Politice din Iași, alăturându-se tinerii de la ASCOR Bacău,  ATOR Onești  și ATOR Roman. (Pr. Ilarion Mâță)