Vizionare de film Pro Vita pentru 300 de elevi din Protoieria Bacău

Vineri, 15 martie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Protoieria Bacău a avut loc o nouă activitate Pro Vita dedicată Lunii pentru Viață. Astfel, la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” din Buhuși a avut loc vizionarea filmului „Alegerea lui Alison” de către 300 de elevi ai Liceului Tehnic „Ion Borcea” din Buhuși, coordonați de către profesorul Mihai Macovei. 

Filmul vizionat redă frământările prin care trece o tânără în criză de sarcină, provocările sociale și economice cu care se confruntă, dar și modul în care o astfel de situație trebuie gestionată într-o manieră matură, având alături persoane care să fie sprijin pentru cea în cauză, protejând viața și frumusețea ei. 

Alături de tinerii elevi s-a aflat părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și domnul Vlad Țuțurlan, președintele ASCOR Bacău, pentru a mediatiza evenimentul care va avea lor pe data de 24 martie în Buhuși intitulat „Marșul pentru Viață”.  (click pentru detalii)

Cu acest prilej, părintele protoiereu a apreciat dorința tinerilor de a conștientiza importanța vieții și le-a dăruit un cuvânt de folos, menționând că alături de fiecare dintre ei se află Hristos, prietenul cel mai bun, care mângâie, ajută, îndrumă și binecuvântează viața lor. 

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu