"Vacanță în tinda bisericii” în parohiile Mândrișca, Valea Seacă I și Valea Seacă II

29 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub îndrumarea părintelui protopop Vasile Abageru, în perioada 22-26 iulie 2019, în parohiile Protopopiatului Sascut a avut loc proiectul cultural - catehetic „Școala de vară - Vacanță în tinda bisericii”.

Sub coordonarea preoților parohi Marian Bălan - parohia Mândrișca Burduja Neculai - Parohia Valea Seacă I și Popa Adi Cătălin - Parohia Valea Seacă II, de acest proiect a beneficiat un număr de 70 de copii, susținuți de 15 voluntari, studenți și cadre didactice, precum și agenți de la postul de poliție Valea Seacă.
 
Programul școlii de vară a cuprins următoarele activități:
- Lecții de cateheză, program de rugăciune, în cadrul proiectului " Cateheze în parohii";
- Activități sportive și educativ-recreative (jocuri sportive, activități de team building);
- Activități artistice (desene, cântece, dans);
- Activități de educație civică, familiarizarea cu elemente de bază ale legislației rutiere;
- Vizite la sediul firmei Agritehnica SRL
 
Aceste activități s-au desfășurat în curtea bisericii, casa praznicală, școala din comună și la sediul firmei Agritehnica din Valea Seacă, unde copiii au beneficiat de atenție, dar și de gustări delicioase.
 

Săptămâna de vacanță petrecută împreună este un câștig educativ și duhovnicesc pentru copii și o experiență de neuitat pentru toți cei implicați.
 
La final, au fost înmânate diplomele de participare copiilor,  și certificate de voluntariat, colaboratorilor și tuturor celor care s-au implicat în acest proiect: cadre didactice de la Școala Gimnazială, Primăria comunei Valea Seacă, S.C. Agritehnica S.R.L., Poliția și Jandarmeria din Valea Seacă.