„Vacanță în tinda Bisericii” la Parohia Berești – Bistrița II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, în Parohia Berești-Bistrița II, la Biserica „Sfinții Voievozi” s-a desfășurat sub îndrumarea părintelui paroh Rotaru Ștefan – Ovidiu, programul cultural – catehetic „Vacanță de vară în tinda Bisericii”- ediția I, în perioada 05 – 09 august 2019, la care au participat 35 de copii.

În fiecare zi, timp de cinci zile, ulița „Bisericii din Vale” a răsunat de glasuri de copii ce coborau nerăbdători spre biserică, la rugăciunea cu care începeau fiecare zi a școlii de vară.

Copiii au fost creativi, s-au întrecut în diverse jocuri desfășurate în aer liber, au cântat pricesne, cântece patriotice, au „readus” copilăria și în sufletele adulților, și-au testat abilitățile de brutari sub îndrumarea voluntarilor și a părintelui paroh.

Au răspuns invitației noastre și s-au alăturat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Ștefan cel Mare” Bacău care au prezentat copiilor măsuri în cazul producerii unui cutremur, exerciții de simulare, noțiuni de bază în domeniul acordării primului ajutor și activități preventive în cadrul programului „ Adolescență fără delicvență”.

„Vacanță de vară în tinda Bisericii” a adus bucurie, iar copiii, dar și părinții acestora, și-au manifestat dorința și pentru ediții viitoare ale școlii de vară fiind o variantă preferată a petrecerii timpului liber.

Multumim părinților și bunicilor pentru încrederea acordată, mulțumim voluntarilor, dna Mircescu Lenuța și dna Munteanu Marinica, precum și familiilor care au asigurat câte o gustărică copiilor la prânz”, a precizat părintele Rotaru Ștefan Ovidiu.