Urcuș spre Înviere la Parohia „Sf. Nicolae” Buhuși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 27-31 martie 2017, la Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși s-a desfășurat activitatea „Urcuș spre Înviere” în cadrul săptămânii „Școala altfel”, la care au participat elevii claselor primare de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” – Buhuși  însoțiți de cadrele didactice.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 27-31 martie 2017, la Parohia Sf. Nicolae – Buhuși s-a desfășurat activitatea „Urcuș spre Înviere” în cadrul săptămânii „Școala altfel”, la care au participat elevii claselor primare de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” – Buhuși  însoțiți de cadrele didactice.

Prin grija Părintelui Protopop Vasile Cozma, în fiecare an, în săptămâna „Școala altfel” elevii sunt așteptați cu drag la Catedrala „Sf. Nicolae” pentru a petrece o zi  în mijlocul preoților și credincioșilor din această parohie, desfășurând activități educative, dar în același timp primind și învățături religioase.

Deoarece ne aflăm în perioada Postului Mare, elevilor li s-a prezentat cateheza cu tema: „Copilul – Icoana Împărăției lui Dumnezeu”, cateheză care face parte din Programul catehetic „Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie” derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim sub egida Proiectului eparhial „Cateheze în parohii”, ajuns la ediția a III-a,  care este destinat tuturor credincioșilor și tinerilor, pentru perioada Postului Mare a anului 2017.

Elevii au primit apoi Sfânta Taină a Mărturisirii și Sfânta Taină a Euharistiei, după care le-au fost explicate învățăturile despre rolul și necesitatea postului, dar și a faptelor bune, precum și învățături despre marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Au urmat atelierele de pictură și creație în care fiecare copil și-a exprimat prin îndemânare proprie percepția asupra Patimilor și Învierii Mântuitorului (desene reprezentând Răstignirea pe Cruce, Fecioara Maria cu Pruncul, Sfânta Cruce, drumul parcurs de Sfânta Familie în Egipt).

La final, elevii au primit daruri și au participat la o agapă creștină pregătită de credincioșii Parohiei „Sf. Nicolae”.