Troiță închinată “Sfinților Arhangheli” în Protopopiatul Onești

07 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 4 noiembrie a.c , la intrarea în Parohia Viișoara dinspre drumul care conduce spre orașul Târgu-Ocna, o troiță nou construită a primit botezul sfințirii.

Slujba de binecuvântare și sfințire a fost oficiată de către părintele protopop Ioan Bârgăoanu înconjurat de părintele Vasile Panțiru și părintele Petru Roncea, parohul de la Viișoara.

„Așezată la poalele dealului Arcaciu, troița, care a primit hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, marchează locul unde s-a oprit marea alunecare de teren din anul 1971, ceea ce a dus la modificarea geografică a zonei. În același timp, troița îmbrățișează pe cei ce vin în Viișoara și binecuvântează pe cei care pleacă spre Târgu-Ocna, devenind mesager al ospitalității viișorenilor pentru cei care intră sau ies din parohie pe la soare-apune.”, a declarat Părintele Roncea.

Noua troiță sfințită în parohie se adaugă celorlalte șapte și, lângă crucile ce străjuiesc dealurile Arcaciu și Docmana, împlinește numărul celor zece popasuri duhovnicești din cursul unui an care au intrat în tradiția pastorală a Viișoarei, adunând împrejurul lor, la sărbătoarea hramului fiecăreia, enoriașii credincioși ai parohiei.

(Pr. Daniel Marari)