Tinerii, o prioritate misionar-culturală a Parohiei Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău

22 Februarie 2016

Având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului,  în parohia cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sf. Cuvioasa Parascheva din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu ocazia „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” a fost lansat, imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii,  proiectul parohial catehetic: Împreună ne formăm pentru un viitor duhovnicesc!

În Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău a fost lansat, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, proiectul catehetic: Împreună ne formăm pentru un viitor duhovnicesc!

Acest proiect se va desfășura pe o perioadă de două luni cu participare săptămânală și va implica tinerii și adulții din parohie. Copiii vor fi recompensați de fiecare dată cu fructe, dulciuri, rechizite și iconițe, iar adulții, la final, vor merge într-un pelerinaj la Mănăstirile din zona Moldovei.

 Acest proiect se înscrie între activitățile misionar-catehetice desfășurate în parohie în anul 2016 pe tema anului omagial. Între obiectivele urmărite pentru copii sunt activități duhovnicești, literare, artistice și creative, dezvoltarea exprimării libere și a încrederii în sine și în ceilalți, descoperirea temerilor și dorințelor ascunse ale copiilor, precum și apropierea sinceră de Dumnezeu, prin lecțiile din ghidul catehetic – „Hristos împărtășit copiilor!” Pentru adulți vom prezenta cateheze în Powerpoint cu discuții libere. De asemenea, vom proiecta filme duhovnicești editate de Trinitas TV București din colecția Catehetica ”, a declarat preotul paroh Daniel-Ionel Marari, directorul Centrului Catehetic „Cuvioasa Parascheva” (Biroul de Catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.